Heraanleg complex Aalter


donderdag, 24 november, 2016

 

De afrit gaat toe op 19 november en de oprit enkele dagen van 1 december tot 5 december. Daarna vanaf 5 december zal het verkeer op de tijdelijke parallelweg op 3 versmalde rijstroken rijden tot het voorjaar 2018. Bij te nat of te koud weer kunnen deze data nog wijzigen. We zetten het voor u even op een rij. 

 

Voorbereidende fase: twee weekends

 

Zaterdag 19 november: afrit Aalter dicht

 

  • De afrit Aalter van de E40 richting Gent is afgesloten van 6.00u tot 20.00u.
  • Verkeer moet doorrijden op de E40 tot de afrit Nevele, daar kan men keren en terugrijden tot de afrit Aalter richting kust. 

 

 

 

Donderdag 1 december tot maandag 5 december: oprit Aalter dicht

 

  • De oprit Aalter naar de E40 richting Gent is afgesloten van donderdagavond 1 december van 19.00u tot maandagochtend 5/12 6.00u
  • Verkeer kan de E40 oprijden richting kust, keren aan het op- en afrittencomplex in Beernem en terugrijden richting Gent.

 

 

 

Fase 5: vanaf 5 december tot voorjaar 2017

 

De aannemer werkt vooral aan de zuidzijde van de E40 aan de rotonde op de Steenweg op Deinze (N409) en de verbindingsweg tussen de twee nieuwe rotondes. Daarnaast start de aannemer met de werken voor het vervangen van de brug in de E40 over de N409. Er wordt ook ten noorden van de E40 gewerkt aan de bouw van de fundering van de fly-over.

 

Verkeerssituatie

 


Het verkeer richting Gent rijdt vanaf 6.00u op maandag 5 december op de tijdelijke parallelweg. Er zijn drie versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 90km/u. Vrachtwagens mogen maximaal 70km/u rijden en niet inhalen. De omleiding via de tijdelijke parallelweg duurt anderhalf jaar (voorjaar 2018).

Het verkeer richting kust zal ook over 3 versmalde rijstroken rijden ter hoogte van het complex. De aannemer neemt de linkerrijstrook in om veilig te kunnen werken. Ook hier zal een snelheidsbeperking ingevoerd worden voor de auto's (90km/u) en vrachtwagens (70km/u). Vrachtwagens mogen ook hier niet inhalen. Deze situatie duurt tot eind januari 2017.

 

Voor meer info over de werken surf naar www.wegenenverkeer.be/Aalter