Niels Wyckstandt

Bestuurslid JONGCD&V

  Niels Wyckstandt is een 24-jarige Aalternaar en bracht zijn jeugd door op de landelijk gelegen Zwaaikomhoeve langs het Kanaal Gent-Brugge.

  Opgroeiende in een ondernemersgezin staken Niels en zijn drie broers altijd wel een handje toe op de Zwaaikomhoeve.

  Niels had de commerciële microbe te pakken en besloot dan ook economie te gaan studeren aan het Emmausinstituut in Aalter. Na de middelbare studies koos hij om verder te studeren aan de Artevelde hogeschool te Gent. KMO-Management werd zijn keuze. Na 3 jaar hard werk werd het bedrijfje dat Niels samen met 3 medestudenten oprichtte verkozen tot meest innovatieve startup aan de hogeschool.

  Na lang twijfelen om het bedrijfje verder uit te bouwen of verder te studeren, besloot Niels nog een Master-opleiding Finance & Riks management te volgen aan de UGent.
  Na het doorlopen van verschillende stages bij o.a. Wilink Insurance Brokers belandde Niels nogal onverwacht bij BNP Paribas in New York. Niels werkte gedurende 1 jaar aan Time Square in de Risk Identification afdeling van deze Franse bank.

  Ondertussen heeft Niels zijn ondernemersambities waargemaakt. Hij startte in de zomer van 2017 met een bedrijfje dat zich specialiseert in gepekelde en gefermenteerde voeding. Duurzaam, maatschappelijk en sociaal verantwoord ondernemen zijn termen die hij hoog in het vaandel draagt.

  Niels vervoegde het Jong CD&V-team om dat hij echt gelooft dat je als jongere ook effectief een impact kan hebben op je omgeving. Door bijvoorbeeld lokaal een zwerfvuilactie te organiseren help je niet enkel de straten proper te houden maar, maak je ook jongeren bewust van dit probleem.

  Naast thema’s als economie, politiek, duurzaamheid en ondernemerschap weten ook landbouw, digitalisering en het sociaal klimaat Niels te boeien.

  Tenslotte is Niels een echte voetbalfanaat. Zelf tracht hij bij amateurvoetbalclub SK De Buize af en toe zijn goaltje mee te pikken.

  Met het einde van het jaar dat steeds dichterbij komt, hier een kort overzicht van onze activiteiten en thema's die we doorheen…

  Lees meer