Aalter gaat vijfhonderd zonnepanelen leggen op veertien openbare gebouwen in de gemeente. De burger kan mee investeren.

De vijfhonderd zonnepanelen zullen 540.000 kWh stroom opwekken, wat overeenkomt met het verbruik van tweehonderd gezinnen. Voor de gemeente wordt dat een jaarlijkse besparing op de energiefactuur van meer dan 25.000 euro. “Inwoners kunnen mee investeren in de gemeentelijke zonnedaken”, zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V). “We willen niet alleen gemeentelijke gebouwen van hernieuwbare energie voorzien, maar ook inwoners betrekken. Zo kun je als inwoner investeren in duurzaamheid in de eigen gemeente door aandelen te kopen.”
 
Waar?
De zonnepanelen komen op de daken van de kinderopvang Het Bengelhuisje in Bellem en Villa Nella in Aalter, op het gemeentelijk magazijn en op de ontmoetingscentra van Aalter-Brug, Bellem, Lotenhulle, Poeke en Sint-Maria-Aalter. Verder op jeugdcentrum Kadans in Aalter, de jeugdlokalen KLJ in Ursel, het oud-klooster van Knesselare, het sportpark Aalter-centrum en op het voetbalcomplex van Bellem en Sint-Maria-Aalter.

Mee investeren
Zelf investeren in de zonnepanelen kan op www.energent.be/investeer-mee, vanaf honderd euro per aandeel. Aandeelhouders krijgen in ruil een dividend of een deel in de winst. Op 24 november is er een infovergadering. Inschrijven op www.energent.be of 0493/08.44.41.Artikel door Joeri Seymortier voor Het Laatste Nieuws. Gepubliceerd op 17 november 2020.

  • Energie
  • Leefmilieu & natuur