Michaël Canoot (22) wordt de nieuwe voorzitter van de CD&V-jongerenafdeling in Aalter.
Michaël neemt de taak over van partijgenoot Mathias Van de Walle (26), die nu schepen geworden is. Hoopgevend voor Canoot, want ook Birger Quintyn, Tony Andries, Dirk De Smul en zelfs Pieter De Crem begonnen destijds ook als jongerenvoorzitter van CD&V Aalter.
“De voorbije drie jaar heb ik mij met veel gedrevenheid ingezet als bestuurslid van de jongerenafdeling”, zegt Michaël Canoot, die zijn studies Management combineert met een job op het kabinet van Pieter De Crem in Brussel.
“Dit voorzitterschap lijkt mij een logisch vervolg. Samen met onze leden wil ik nadenken over de uitdagingen van morgen, en een frisse aanvulling betekenen in de Aalterse politiek. Ik ben afkomstig uit Bellem, en dat is goed voor onze partij. In die deelgemeente kan onze partij nog wat versterking gebruiken.Of ik ook politieke ambities heb? De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn natuurlijk pas in 2024, dus er kan nog veel gebeuren.”
https://www.hln.be/regio/aalter/michael-canoot-nieuwe-jongerenvoorzitter-cd-v-en-de-meeste-van-zijn-voorgangers-werden-later-schepen~a2116ccf
  • Jeugd