De leden van JONGCD&V Aalter trokken afgelopen zaterdag de straten op voor hun jaarlijkse zwerfvuilactie. Ze ruimden zwerfvuil op langsheen verschillende locaties in Aalter-Centrum, waaronder het Warandepark, het park achter jeugdhuis Kadans, de ondergrondse parking, en de achterkant van het gemeentehuis. Dit zijn locaties waar er veel activiteit is, vooral tijdens de weekends, maar waar er jammer genoeg ook veel vuil achter gelaten wordt. Op een mum van tijd slaagde de ploeg erin om zo’n enkele vuilniszakken volledig te vullen. 

De strijd tegen zwerfvuil is en blijft een hardnekkige strijd. Dat werd snel duidelijk wanneer de jongeren een medewerker van Aalter Proper konden spreken tijdens zijn ronde. Hij liet hen verstaan dat men vaak een uur bezig is met een driekoppig team om bv. het park achter de Kadans tijdens de weekends schoon te maken, en dat soms 2 maal per weekend. "Dat zijn kostbare middelen en tijd die hierin kruipen, en die anders voor andere zaken ingezet zouden kunnen worden", stelt JONGCD&V Aalter.

Voorzitter Michaël Canoot: “Aalter ligt er doorgaans zeer proper bij, en dat willen we graag zo houden. Propere straten, nette parken of pleintjes: Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Elke dag opnieuw gaat het team van Aalter Proper de strijd aan tegen zwerfvuil, en ze worden hierin gesterkt door de meer dan 200 bermmeesters uit onze gemeente. Dat verdiend werkelijk al onze steun en waardering, en exact dat is het uitgangspunt van deze actie.”

  • Afvalbeleid
  • CD&V in Beweging